Wagyu vlees in Haarlem verkrijgbaar bij Blonde d'Aquitaine

Sedert enkele jaren mag het Japanse Wagyu vlees, ook wel "Kobe" style beef genoemd, zich in een stijgende belangstelling verheugen. Vakmensen en gourmets hebben wagyu vlees sinds kort ontdekt en beschouwen het als het meest malse, sappige en smaakvolle vlees in de wereld.
Iedereen heeft wel eens de verhalen gehoord over de keizerlijke koeien uit Japan, die met bier gemasseerd werden en voor astronomische bedragen op de menukaarten van de top restaurants van Tokyo staan. Vanwege de japanse cultuur gaat kwaliteit boven kwantiteit. 
Hun absolute top, Wagyu runderen noemen zij: "de kaviaar van het vlees".

Gemarmerd vlees

Wagyu vlees valt meteen al op door zijn prachtige marmering waardoor het de smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Het vet in het vlees is enkelvoudig onverzadigd en smelt bij kamer-temperatuur. De olieachtige laag die daardoor op het vlees achterblijft zorgt voor een ouderwetse vleessmaak. Wagyu vlees is een culinaire delicatesse vanwege zijn hoge graad van marmering.

Wagyu vlees past in een cholesterolarm dieet.
Recent onderzoek van de Pennsylvania State University toont zelfs aan dat Wagyu vlees daadwerkelijk kan helpen het cholesterol gehalte omlaag te brengen.

 

Wagyu-logo